САЩ не се учудват от изявленията на Путин за въоръжаването на

...
САЩ не се учудват от изявленията на Путин за въоръжаването на
Коментари Харесай

Пентагона: Не се изненадваме от думите на Путин, подготвени сме

Съединени американски щати не се учудват  от изказванията на Путин за въоръжаването на Русия и американският народ би трябвало да знае, че  страната е изцяло готова.
Това съобщи на пресаташето на американското министерство на защитата Дейна Уайт, представена от " Гласът на Америка ".

Изявлението беше направено в отговор на въпрос за днешното  изявление на съветския президент Владимир Путин , че Москва към този момент имала оръжия, способни да преодолеят американската противоракетна защита.

Уайт отхвърли като несъстоятелни  обвиненията на Путин, че системата за противоракетна защита на Съединени американски щати и НАТО в Европа е ситуирана с нападателни планове против Русия. Тя акцентира, че Съединени американски щати са способни да се защитят при всевъзможни условия.

" В Русия знаят, че противоракетната защита не е опасност за тях. Необходимо е да подсигуряваме съществуването на  ефикасен фактор за нуклеарно въздържане ", уточни Уайт.

Тя добави,че  американските военни от дълго време наблюдават  действията на Русия и че Москва от дълго време се стреми да сътвори съвременни оръжия.

" Нашата политика в нуклеарната сфера е съобразена с всичко това ", сподели още говорителката на Пентагона.

Междувременно някогашният дипломат на Съединени американски щати в Русия Майкъл Макфол непосредствено съобщи, че  изявленията на Путин не трябва да се одобряват за чиста монета .

" Когато става дума за Путин и нуклеарно оръжие, не вярвай, а проверявай " - написа дипломатът вTwitter.

Според Макфол, нападателната тирада на Путин би трябвало най-сетне  да излекува президента Доналд Тръмп от заблудите му  по отношение на жителя на Кремъл.

" Днешното изказване на Путин за най-новото му нуклеарно оръжие, ориентирано към нас, би трябвало най-сетне да разсъни Тръмп. Време е да спре да се преструва, че Путин може да му бъде другар. Време е също да се възобновят договарянията за надзор върху разпространяването на нуклеарните оръжия с Москва. Новото съглашение СТАРТ изисква ремонти. " - счита дипломатът.

Каналът Fox News заяви с позоваване на държавен източник, че рекламираната от съветския президент ракета с миниреактор по този начин и не е доведена до приложим вид.

" Тя и до момента е в стадий на създаване,  неотдавна такава ракета се разруши  при тествания в Арктика, обратно на казаното през днешния ден от Путин ", уточни журналистът Лукас Томлинсън.

" Някои от тези системи и досега  остават в ранни етапи  на създаване и  не е ясно до каква степен ще станат оръжия . Знаем за доста от тях. Несъмнено Путин употребява идните избори, с цел да се изфука с съветските оръжия ", написа Кингстън Риф, кореспондент от изданието " Arms Control Today ".

Германският специалист по ракетна техника Роберт Шмукер  определи изказванията на Путин  за основаване на супероръжия като  фантазия  и съобщи, че думите на съветския президент са фукане.

" Путин  желае ново оръжие, само че не желае нова Русия ", написа политическият наблюдаващ от " Bloomberg View " Леонид Бершидски.

" Речта му беше доста нападателна. Не беше нужно чак такова нещо поради преизбирането му ", добавя Бершидски.

Наблюдателят припомня, че обновяването на оръжейния боеприпас не трансформира обстоятелството, че Русия е в дълбока икономическа застоялост и че то може да се одобри единствено в случай че се модернизира страната като цяло и мафиотизацията й бъде оставена в предишното.

" Това е сложна задача, Путин знае, че би трябвало да бъде изпълнена и не е във екстаз ", добавя Бершидски, като предвижда продължение на стагнацията.

Политическият наблюдаващ Шон Гилъри, специалист по Русия, дефинира стила на съветския президент като фукане, типично за мъжете, които " си го мерят ". " Само ме вижте. Аз съм претендент за президент! " - по този начин съгласно него наподобява днешното държание на Путин./ news.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР